GA4 tulee, ota koppi!

Google Analyticsin tämän hetken versio nimeltään UA lakkaa Googlen ilmoituksen mukaan keräämästä dataa 1.7.2023. Aloita Google Analytics 4:n käyttö 30.6.2022 mennessä ja saat kerättyä koko vuoden datan vertailupohjaksi.

Mikä on GA4?

GA4:n käyttöönottoon on monta hyvää syytä. Se kertoo miten käyttäjät toimivat verkkosivuilla, ottaa tietosuojan aiempaa paremmin huomioon ja seuraa sekä sovelluksia että verkkosivuja. Tietoturvan näkökulmasta GA4 ottaa huomioon tietosuojavaatimukset aiempaa paremmin, esimerkiksi IP-osoitteet muokataan anonyymeiksi automaattisesti.

Tämän lisäksi lakitulkinnat muuttuvat jatkuvasti, palveluita ja lakeja muutetaan. Nämä päivitykset tehdään GA4:ään. On tärkeää huomioida, että GA4:n tietojen keruu alkaa vasta asennushetkestä – takautuvaa käyttäjädataa ei ole saatavilla

Mitä tapahtuu Universal Analyticsille?

Siirtymäkausi GA4:ään on jo alkanut ja UA poistuu käytöstä vuonna 2023 tai mahdollisesti myöhemmin. Datan keruu päättyy kuitenkin varmasti 1.7.2023. Koska Universal Analytics tarjoaa toimintoja, joita ei ole GA4:ssä – on suositeltavaa pitää molemmat alustat samanaikaisesti käytössä, kunnes GA4:n käyttö on vakiintunutta.

Jos Universal Analytics on käytössä teidän verkkosivuillanne, nii muutos koskee myös teidän organisaatiotanne. Jos sivuilla on kävijäseuranta käytössä, se on todennäköisesti Universal Analytics.

Toimi nyt ja varmista datan keruu

GA4:n tietojen keruu alkaa vasta asennushetkestä – takautuvaa käyttäjädataa ei ole saatavilla.  Universal Analyticsin tiedot ovat kuitenkin käytettävissä ainakin vuoden 2023 loppuun ja muuta varmaa tietoa datan poistumisesta ei vielä ole. Huomaa myös, että kävijätietoja ei voi siirtää tai kopioida Universal Analyticsista GA4:een. Tämän vuoksi datan kerääminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian!

Datan kerääminen kannattaa aloittaa 12 kk etukäteen – eli viimeistään 30.6.2022!

Ota yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi, niin asennetaan teidänkin verkkopalveluunne GA4 ja varmistetaan katkeamaton datan keruu!