Saumatonta yhteistyötä

Jappis brändäsi Kurjenlinnan niin hyvin, että halusi sinne pian itsekin

Rouheat tiiliseinät, vanhat kattopalkit, kaariholvit ja luonnonläheiset maisemat saavat Kurjenlinnaan saapuvat kävijät huokaamaan ihastuksesta. Vanha sairaala-alue on saanut uuden elämän Kiinteistökartion ansiosta, ja uudenkarheisiin toimistotiloihin on muuttanut myös Jappis Oy.

Jappis on turkulainen markkinointi-, viestintä ja mediayhtiö, joka on erikoistunut auttamaan varsinaissuomalaisia yrityksiä menestymään. Yhtiön yksikköihin kuuluvat Jappis Mainostoimisto ja Jappis Media.

-Olemme olleet mukana luomassa Kurjenlinnan brändiä alusta asti, ja tämä paikkahan on uskomattoman hieno. Kun selvisi, että Kurjenlinnasta löytyy meille sopiva tila, päätimme heti tarttua tilaisuuteen, kertoo Jappiksen toimitusjohtaja Janne Siljamäki.

Jappis muutti Kurjenlinnaan helmikuun alussa. Valoisissa, tyylikkäästi uutta ja vanhaa yhdistävissä tiloissa on työpisteet reilulle kymmenelle hengelle. 150-neliöinen tila on jaettu neljään huoneeseen, joiden kookkaista kaari-ikkunoista avautuu kaunis luontomaisema. Sitä katselleessaan ei arvaisi, että tila sijaitsee aivan keskustan tuntumassa.

-Näissä tiloissa luovuus virtaa, Siljamäki sanoo.

-Tämä miljöö on toteutettu todella hyvällä maulla ja pieteetillä, erittäin laadukkaasti pieniä yksityiskohtia myöten. Esimerkiksi toimistomme tyylikäs keittiö retrojääkaappeineen on meidän jappislaisten mieleen.

Jappiksen ja Kiinteistökartion yhteistyö ulottuu vuosien taakse, ja Kurjenlinnan myötä se on entisestään tiivistynyt. Jappis on ollut muun muassa luomassa Kurjenlinnan logoa, mainosmateriaaleja ja asukaskansiota.

-Yhteistyö välillämme on saumatonta! Jappiksen kanssa on helppo toimia – kun minulla on jokin idea, soitan Jappikseen asiakkuusjohtaja Eija Tammelle ja kerron mitä tarvitsen. Jappis tekee ehdotuksen, ja sen pohjalta lähdetään toimimaan, kertoo Kiinteistökartion toimitusjohtaja Niko Lappalainen.

Kiinteistökartio Oy on Turun seudun johtavia toimisto-, liike-, ja teollisuuden kokoonpanotilojen vuokraajia sekä asuntorakennuttamisen ammattilainen. Yritys on toiminut Turussa vuodesta 1945, ja perheyhtiötä luotsaa nyt jo kolmas sukupolvi.

Kiinteistökartio on viime vuosina kehittänyt Kurjenlinnan aluetta yhdessä Turun kaupungin kanssa asuin- ja toimistokäyttöön. Alueen päärakennuksessa, viime vuoden lopussa remontista valmistuneessa Kurjenlinna-rakennuksessa on kaikkiaan 65 asuntoa ja 10 toimistotilaa, joista seitsemän on jo käytössä, kolme vielä vapaana.

Tällä hetkellä Kiinteistökartio kunnostaa alueella Neuvolan taloa, johon tulee 2 000 neliötä toimistotilaa. Osa tiloista on vapaana.

Kurjenlinna on kiinnostanut sekä yksityisiä ihmisiä että mediaa, ja Varsinais-Suomen Yrittäjä -lehti seurasi juttusarjassaan Kurjenlinnan rakennusvaiheita koko projektin aikana. Jutut löytyvät lehden nettisivuilta ja Kurjenlinnan omilta nettisivuilta.